Heb je al een account? Log hieronder in.

FILTEREN

Bloemenjurkjes

In een bloemenjurkje val je lekker op en de vrolijke bloemenprint zorgt bij ieder insect voor lentekriebels, zelfs in de winter. In onze collectie vind je jurken met korte- en lange mouwen, hierdoor kun je met iedere temperatuur wel een mooie bloemenjurk aan. Ben jij al klaar voor de lente?

Bloemenjurken: hoe is deze trend ontstaan?

De meeste vrouwen houden wel van een bloemetje in huis. Dit was vroeger niet anders, bloemen waren ideaal als modeaccessoires. Bloemen tonen tenslotte de pracht en praal van de natuur. De vrouwen combineerde hun bruidsjurken dan ook met mooie bloemen in het haar. Daarnaast was (en is) het gebruikelijk om de trouwzaal aan te kleden met deze natuurpracht.

Bloemen waren toen al een symbool van vrouwelijkheid. Na verloop van tijd lukte het de kleermakers om ook kleding te maken met een bloemenpatroon. Het maken van deze kleding moest met de hand, wat veel tijd koste. Deze kleding was toen heel duur en een bloemenjurkje was alleen voor een hele rijke vrouw te betalen.

Tegenwoordig kunnen we met de huidige weeftechnieken heel snel verschillende soorten bloemenjurkjes maken, hierdoor is er voor iedereen wel een goedkoop en leuk jurkje te vinden. De vrolijke kleuren en patronen maken deze jurken erg gewild, waardoor deze ook in bijna iedere dames garderobe wel terug te vinden is.

Bloemenjurkjes online kopen

Kies een soort en maat bloemjurkje dat bij jou past. Bestel je deze voor 23:30, dan verzenden we jouw jurkje vandaag nog. Betaal je liever achteraf? Dat is geen probleem. Met Klarna kun je achteraf afrekenen.

Bekijk ook de volledige collectie jurken.