Heb je al een account? Log hieronder in.

inner-banner
Bruiloft Jurken
FILTEREN

Bruiloft Jurken

De mooiste jurkjes voor een bruiloft

Voor een trouwerij van vrienden of familie wil je natuurlijk een mooi bruiloft jurkje aan. In onze collectie vind je dan ook de mooiste jurkjes voor bruiloftsgasten, deze zijn nog goedkoop ook! Deze collectie bruiloft jurken kun je aan tijdens de receptie, een eventuele fotoshoot en tijdens het trouwfeest. Onze bruiloftsjurkjes zijn vrouwelijk, feestelijk en kleurrijk, perfect dus voor een tijdens een huwelijk! Of je nu te gast bent op de bruiloft, getuige of het bruidsmeisje mag zijn. In onze online winkel slaag je altijd.

Dresscode: jurkjes bruiloft

Heb je een dresscode meegekregen van de ceremoniemeester? Goed dat je hier kijkt! Wij helpen je het leukste jurkje te vinden dat past bij de dresscode van de trouwerij. De meest gekozen dresscodes bevatten een specifieke kleur, een stijl of een combinatie van die twee. Hieronder hebben we enkele veel voorkomende dresscodes uitgelicht.

Black-tie vereist een lange bruiloft jurk in combinatie met nette pumps of hakken. Hierbij kun je eventueel een clutch dragen. Grote tassen en horloges passen niet in deze dresscode.

White-tie is het meest exclusieve van allemaal. Draag een klassieke maxi-jurk met opvallende sierraden. Combineer je jurk met pumps en een clutch met pailletten.

Cocktail is chique en informeel tegelijkertijd. Haal je cocktailjurkje of midi-jurkje maar uit de kast. Combineer je bruiloft jurkje met pumps, hakken of hele nette ballerina’s.

Tenue de ville staat voor hedendaagse kleding. Ga voor een leuke gekleurde midi-jurk en trek hieronder een panty aan. Combineer je bruiloft outfit vervolgens met subtiele accessoires. Voor meer formele feesten kun je beste voor donkere kleuren gaan. Pasteltinten zijn prima, maar vermijd zwarte kleding.

Casual chic is een meer informele dresscode. Hierbij combineer je alledaagse, nette jurkjes met chique accenten. Vermijd kleding met rafels, gaten en slijtplekken.

Een bruiloft jurkje kiezen zonder dresscode?

Vaak staat er op een uitnodiging van een bruiloft helemaal geen dresscode beschreven. Wat moet je nu? Geen paniek, je komt er wel uit. Het bruidspaar heet namelijk een ceremoniemeester, het telefoonnummer van deze persoon staat altijd op de uitnodiging. Je kunt de ceremoniemeester alle informatie vragen die je nodig hebt.

Stel bijvoorbeeld de onderstaande twee vragen. Je weet dan direct wat voor bruiloft jurkje je kunt dragen.

 • Welke kleuren kleding zijn wenselijk en welke niet?
 • Welke lengte van de jurk heeft de voorkeur?

Heeft het bruidspaar geen ceremoniemeester aangewezen? Vraag dan het bruidspaar of goede vrienden van hun om de dresscode. Je weet dan zeker dat jouw jurkje perfect bij de bruiloft past. Jouw outfit kan niet meer misgaan.

Do's en dont’s bij het kiezen van een bruiloft outfit

Is dit je eerste bruiloft, of wil je graag wat tips voor je bruiloft? Hanteer dan deze do’s en dont’s bij het uitzoeken van jouw bruiloft outfit.

Do's voor bruiloft jurkjes

 • Kies kleding die past bij de dresscode van het bruidspaar.
 • Trek vrolijke en feestelijke kleding aan.
 • Zorg dat je een jasje of blazer bij je hebt, voor als het later op de dag kouder wordt.
 • Neem naast je pumps of hakken ook nette ballerina’s mee. Zo kun je wisselen als je pijn aan je voeten krijgt, of voor het dansen.
 • Stop nagellak in je tasje. Hiermee kun je eventuele ladders in je panty herstellen.
 • Laat je horloge thuis, de tijd is op een bruiloft ten slotte niet belangrijk.

Don'ts voor bruiloft jurkjes

 • Kleding aantrekken die buiten de dresscode vallen.
 • Witte jurkjes dragen, wit is tenslotte alleen bedoeld voor de bruid. Zij staat in het middelpunt deze dag.
 • Zwarte kleding dragen, de kleur van rouw is ongepast op deze feestdag!
 • Te korte jurkjes of kleding met te veel decolleté dragen.
 • Pumps of hakken dragen waarmee je niet kunt lopen. Kies liever voor nette platte schoenen.
 • Hoge hakken dragen als je er niet op kunt lopen. Kies dan voor feestelijke platte schoentjes.

Bruidsmeiden jurkjes

Mag jij een bruidsmeisje zijn op de bruiloft van familie of vrienden? Wat een eer! Natuurlijk wil je de beste outfit aan, waarmee jij als bruidsmeisje de bruiloft dat sprookjesgevoel geeft. Vaak weet een bruid al wel wat voor jurkje het bruidsmeisje aan kan doen. Door een jurkje te kiezen in de stijl van de bruid pas jij precies in het totaalplaatje van de bruiloft. Sommige bruiden vinden een strak wit jurkje wenselijk, anderen houden weer van los en gekleurd. Overleg daarom goed met de bruid en bruidegom over welke jurk je aantrekt. Is er al een kleur en stijl bekend? Bekijk dan de jurkjes die hierbij aansluiten. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze mooie rode jurken of blauwe jurken.